Hovenier Oosterbeek

Hoogteverschil tuin Oosterbeek:

Oosterbeek is een prachtig gebied om als hovenier te werken. Een uitdaging bij bijna elke tuin is dat we hier vaak te maken hebben met een hoogteverschil. Een hoogteverschil tussen de aan te leggen tuin en die van de buren of de straat. De tuinbezitters van deze tuin zijn vanaf de bouw van hun huis met Joost Lensen in gesprek gegaan over het tuinontwerp en de hoogteverschillen van hun perceel ten opzicht van de buren. Door het aanbrengen van keerwanden; betonnen L-elementen, kon dit hoogteverschil goed worden opgelost door de hoveniers. Goed grondwerk is de basis van elke tuin, dus onderschat dit niet als u de tuin laat aanleggen.

Strak en rond:

Als u het tuinontwerp bekijkt dan ziet u dat strak en rond goed is te combineren, ook in een klassieke tuin. Zo ziet u een rond gazon, een lange strakke hogere beplantingsbak, staptegels en weelderige beplanting. Vanuit het huis is er een mooi zicht op de tuin.  De bewoners genieten van de tuin en houden het onderhoud heel goed bij.  De zijtuin geeft veel beschutting ondanks dat de tuin nog jong is. Doordat er gebruik is gemaakt van kant en klaar klimophagen was er meteen een groene erfafscheiding.

Moestuin bij siertuin:

U ziet dat naast en voor de schuur een moestuin is gerealiseerd. De moestuin is groot genoeg om in de dagelijkse behoefte te voorzien in het seizoen. Een moestuin combineren met een siertuin wordt weer meer gedaan. Jarenlang was de moestuin uit, maar we zien de laatste twee jaar dat de moestuin in opkomst is. We willen weten waar onze groente vandaan komt, onbespoten en gezond. Tuinieren geeft rust en voldoening na een dag achter een beeldscherm op kantoor. Wat heerlijk als dan ook uw eigen verbouwde sla op uw bord ligt bij de maaltijd. Klik hier voor nog een voorbeeld.

Wist u dat: u ook tuininspiratie kunt vinden op Instagram, klik hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op