Terug naar Vijvertuinen

Sfeertuin met vijver en moestuinbakken

Sfeertuin:

Op zoek naar een sfeertuin? Je ziet een bijzondere achtertuin met een mooie vijver, sfeerhoeken en sfeerdetails. Een vijver met erom heen Hydrangea’s en aan de andere kant een tufstenen stapelmuur. Een royaal gazon met stapstenen dat aansluit op het terras van natuursteen en getrommelde waalformaat. Verder in deze tuin, een moestuin met een kas en bakken gemaakt van hardhouten planken met daarachter nog een extra zithoek. De beplanting benadrukt extra de sfeer in deze tuin, zoals de palm die al in de tuin aanwezig was. Al met al is van deze achtertuin een prachtige sfeertuin gemaakt.

Vijveronderhoud:

De bewoners van deze tuin houden het tuinonderhoud erg goed bij. De vijver is mooi helder, door te zorgen dat de dode bladeren erop tijd worden uitgehaald en de vijverplanten niet te groot worden blijft de vijver mooi. De tuin vraagt regelmatig onderhoud, maar omdat dit een hobby van de bewoners is, genieten ze ervan en door elke keer iets te doen blijft het overzichtelijk. De moestuin vraagt in het seizoen bijna dagelijks onderhoud. Vooral onkruid wieden en water geven is van belang. Maar dat levert dan wel een goed resultaat op zoals heerlijke aardbeien. Het gras maaien is voor de bewoners een ontspannen wekelijkse bezigheid. Ziet u op tegen het grasmaaien? Tegenwoordig zien we steeds meer het gebruik van een robotmaaier, die geven een mooi resultaat.  Heerlijk als je zo van het onderhouden van de tuin kan genieten.

Tuinfoto’s van een andere sfeertuin:

Lensen hoveniers ontwerpt vele tuinen zowel klein als groot. Afhankelijk van de wensen van de tuineigenaar, de grote van de tuin en het budget, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Heeft u vragen over de kosten van een tuinontwerp of tuinaanleg laat het ons dan weten. Bekijkt u ook eens deze tuin.

Natuurlijk is het ook leuk om ter inspiratie een tuinenpark te bezoeken. Kent u de “Tuinen van Appeltern”? Hier kunt u meer dan 200 voorbeeldtuinen bekijken. Een bron van tuininspiratie, u kunt er ook veel verschillende tuinplanten bekijken, foto’s nemen mag. Klik hier voor meer informatie. De tuinen van Appeltern is elk jaar van maart t/m november geopend, sinds 2023 is de naam gewijzigd in “Appeltern Adventure Gardens”. Een bron van inspiratie online is tegenwoordig ook Instagram en Pinterest, leuk om ook daar tuinsfeer te proeven, klik hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op