026 33 33 134

Terug naar nieuws

Tuintrends 2019

Drie belangrijke tuintrends dit jaar:

1. Groen: veel planten, weinig bestrating en minder dode materialen

Het promoten van minder bestrating in de tuin is al een paar jaar een hot item. Dit komt vooral door het toenemende waterprobleem in tuinen met veel bestrating.
Maar minder dode materialen is niet alleen van belang voor een goede waterhuishouding, planten maken van u ook “een blijer mens”. Meer groen geeft rust en meer tuinplezier.
Ook niet onbelangrijk, de juiste vaste planten trekken nuttige insecten aan in uw tuin. De tuinbranche Nederland heeft als doel het aantal gezonde, groene en klimaatbestendige tuinen in Nederland te vergroten.

2. Puur: terug naar de basis

Een tuin met niet te veel poespas, maar een goede mooie basis. U kunt hierbij denken aan een ruim gazon. Of een waterbassin, zodat de vogels hun dorst kunnen lessen.
Siergrassen, die zorgen voor een zachte uitstraling en waar u het hele jaar plezier aan beleeft. Maar ook het zelf kweken van kruiden en groenten. We zagen vorig jaar al een toename van moestuinieren en natuurlijke tuinen. Dit zet zich dit jaar verder door.

3. Samen: een fijne plek om samen te komen

Het leven is druk, snel en complex. Steeds meer merken we dat alles 24 uur per dag doorgaat, we zijn overal bereikbaar en op elk moment. De tuin is een plek om samen tot rust te komen.
Als gezin samen buiten eten, met vrienden borrelen onder de overkapping, met de buren samen rond de vuurkorf. De tuin is een plek om gezellig samen te zijn, samen te genieten en het leven te delen. De mobiele telefoon laten we binnen liggen, in de tuin luisteren we naar elkaar en genieten we samen van de natuur.

Voor tuininspiratie bekijkt u de foto’s van een natuurlijke tuin; klik hier.

Op de hoogte blijven?

Actueel nieuws

Tuinnieuws

Wilt u af en toe tuinnieuws van uw hovenier ontvangen?

Voorjaar, zomer, herfst, winter elk seizoen heeft zijn eigen tuinwensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief