Terug naar nieuws

Water geven in uw tuin.

Water geven:

Op het juiste moment voldoende water geven is erg belangrijk voor alles wat groeit en bloeit in uw tuin. Neem de tijd voor het water geven.

Hierbij geven wij u enkele tips:

  • Het gazon kunt u het beste in de ochtend of avond sproeien, om de dag een half uur.
  • Heesters, struiken en bomen hebben bij warm weer extra vocht nodig. Alleenstaande struiken, heesters en bomen apart met een slang, water bij de wortels geven. Maak een kuiltje of cirkelvormig geultje in de grond boven de wortels, zodat het water daar in de grond zakt en niet wegstroomt. De bodem lijkt op een spons. Om die goed nat te krijgen, moet er veel water worden toegevoegd. De grond moet tot bij de wortels nat zijn.
  • Hagen: Zorg dat de haag na de aanplant voortdurend over voldoende vocht beschikt. Een druppelslang onder de haag is ideaal. Als het erg droog is elke dag een half uur de druppelslang aanzetten.
  • Vaste planten: Gebruik bij vaste planten een sproeier die u minimaal een uur op dezelfde plek laat staan. De grond bij de wortels moet goed nat worden. Sproei steeds bij aanhoudende droogte. Geef pas ingeplante exemplaren de eerste weken extra water om ze goed te laten wortelen. Sproei met een fijne straal.
  • Potplanten: geef uw potplanten bij warm weer elke dag voldoende water. Als u zorgt dat er in de bodem van de pot gaten zitten dan loopt het te veel aan water weg en kunnen de eenjarigen niet verdrinken.

U geniet langer en meer van uw tuin als de beplanting er mooi bijstaat, dat kan alleen als ze geen dorst hebben.

Heeft u vragen over uw nieuwe gazon of beplanting laat het ons weten. Wilt u tuinfoto’s bekijken, klik dan hier. Kijkt u ook eens op onze Instagram pagina, klik hier.

Op de hoogte blijven?

Actueel nieuws

Tuinnieuws

Wilt u af en toe tuinnieuws van uw hovenier ontvangen?

Voorjaar, zomer, herfst, winter elk seizoen heeft zijn eigen tuinwensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief