Klassieke tuin Arnhem

Klassieke vormen en beplanting in tuin:

Op de tuinfoto’s ziet u het al, in deze tuin veel ronde vormen en veel groen. Deze tuin heeft  klassieke elementen en vormen. Wat meteen opvalt is het ronde gazon, dit is de basis van deze tuin. Bij de tuinaanleg was de erfafscheiding belangrijk. Er is gekozen voor beton grijze schuttingpalen met houten schuttingpanelen. Nadat de schutting is geplaatst zijn er voldoende planten in de border aangeplant waardoor er een goede sfeer ontstaat. Er is een goede combinatie van bomen, struiken en vaste beplanting. Zowel groenblijvende beplanting als meerjarige planten die in de herfst bovengronds afsterven en in het voorjaar weer uitlopen.

Beplanting zoals, Lavendel ( Lavendula) en Vrouwenmantel ( Alchemilla Mollis) mogen in deze tuin natuurlijk niet ontbreken, ze zorgen voor kleur, geur en sfeer. Op onze Pinterest pagina staan veel foto’s van beplanting, klik hier.

Sierbestrating en gazon:

De sierbestrating bestaat uit waalformaat klinkers in combinatie met Schellevis tegels. Er zijn twee terrassen gerealiseerd, dus er is altijd een plekje in de zon. De ronde lijn van het gazon sluit heel mooi aan op de tegels. Een gazon is prettig maar vraagt natuurlijk wel onderhoud, hier moet u zich van bewust zijn. Maaien, kanten knippen, voldoende vocht en licht. Maar ook verticuteren en bemesten is van belang om het elk jaar mooi te houden, klik hier voor meer info.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op