Vijvertuinen

Prachtig, een vijvertuin:

Vijvertuinen kunnen heel verschillend zijn: romantisch, formeel, maar ook strak, modern en bijzonder. Een vijver zorgt in ieder geval voor leven en beleven in uw tuin. Water en een vijver in de tuin geeft een extra dimensie. Wij laten u graag verschillende vijvertuinen zien.

Vijverplanten:

Heeft u een nieuwe vijver dan kunt u het beste in het voorjaar de vijverplanten in de vijver plaatsen. De functie van vijverplanten in de vijver is velerlei. Vijverplanten dienen als schuilplaats voor allerlei dieren, ze schermen een deel van het licht af. Wat betreft zuiveren van water, spelen waterplanten een grote rol. Bij een vijver met een goede balans tussen planten en dieren zal het water, zonder onderhoud, vele jaren goed blijven. Wordt dit evenwicht verstoord door bijvoorbeeld een massa niet opgeruimd organisch materiaal (bladeren), dan zullen de gevreesde algen het hoofd opsteken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op