Terug naar Achtertuinen

Achtertuin met siergrassen

Siergrassen

Op de foto’s ziet u een pas aangelegde achtertuin met siergrassen in Oosterbeek. Misschien bent u wel eens in Museum Voorlinden in Wassenaar geweest. Een schitterend museum voor moderne en hedendaagse kunst, gelegen op een landgoed aan de rand van de duinen. Maar behalve het museum, is ook de tuin eromheen erg indrukwekkend. Het is een natuurlijke tuin, aangelegd door de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf. Deze tuin was een inspiratie voor onze klant, zij wilden graag dat hun achtertuin net zo’n natuurlijke uitstraling zou krijgen.

Tuinontwerp en beplantingsplan achtertuin met siergrassen

Op de foto’s is te zien hoe Lensen hoveniers dit aangepakt heeft. Naast een tuinontwerp is voor deze tuin ook een beplantingsplan gemaakt. Er is gebruik gemaakt van diverse soorten siergrassen en andere beplanting, die in verschillende seizoenen tot bloei komen. Zo is er altijd iets in bloei in de tuin. De beplanting is aangeplant in borders met meanderende vormen, die de tuin een natuurlijke uitstraling geven. Ook het grind en boomschors dragen hieraan bij.

Tuinoverkapping

De Douglashouten overkapping heeft een speels piramidedak. Als vloer bij de overkapping is voor een hardhouten vlonder gekozen. Het mooie van deze vlonder is dat de hardhouten planken met het B-fix systeem zónder schroeven op gelamineerde hardhouten liggers wordt bevestigd. Hierdoor heeft de vloer een vlakke bovenzijde met nauwelijks zichtbare schroeven. Een heerlijk plekje om in de schaduw te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit om je heen. Om andere voorbeelden van een tuinoverkapping bekijken? Klik hier. Wist je dat op Instagram en Pinterest ook veel tuinvoorbeelden zijn te bewonderen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op