Groene achtertuin

Groene achtertuin Oosterbeek:

Deze tuinbezitters wilden graag een groene achtertuin bij hun hoekhuis in Oosterbeek. Een plek waar je kunt genieten van het tuinieren en alles wat groeit en bloeit. Het bestaande terras grenzend aan het huis en enkele aanwezige bomen wilden zij graag behouden. Zoals op de foto’s te zien is ligt het terras veel hoger dan de rest van de tuin. Vanaf de traptredes zijn hardhouten damwanden aangebracht, dit geeft meteen een heel andere aanblik. Door de tuin loopt een pad van padvast naar het benedenterras en de tuinpoort.

Beplanting achtertuin:

In deze achtertuin zijn ruime plantenborders gerealiseerd waarin groepen beplanting zijn aangeplant. De vijg en hazelaar die al in de tuin aanwezig waren zijn blijven staan. Ook de al aanwezige groene erfafscheiding is zoveel mogelijk gebleven. Zoals op de foto te zien is zijn er boompjes, struiken, siergrassen en andere vaste planten aangeplant. Tussen de beplanting is overal druppelslang aangelegd zodat de beplanting op het juiste moment voldoende water krijgt. Omdat deze foto’s enkele maanden na de tuinaanleg zijn gemaakt is de druppelslang nog goed zichtbaar. Als we een jaar verder zijn en de beplanting al goed is gegroeid zal de druppelslang niet meer opvallen. Het eerste jaar zal het bijhouden en verwijderen van onkruid wat meer werk zijn maar als de beplanting is gegroeid zal het tuinonderhoud minder worden. Zoals u ziet is er een mooie groene achtertuin gerealiseerd bij dit hoekhuis in Oosterbeek. Wilt u foto’s van een andere groene achtertuin bekijken, klik dan hier. Tuininspiratie kunt u ook opdoen op Pinterest, klik hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op