Ibizatuin Oosterbeek

Tuinontwerp Ibizasfeer

Een Ibizatuin? Nou deze tuin in Oosterbeek heeft een Ibizasfeer, daar moest ik aan denken toen ik er tuinfoto’s kwam maken. Het is namelijk een hele gezellige tuin geworden, mede door de aankleding van de tuinbezitter.

Bij het maken van een tuinontwerp gaat het om tuinwensen te vertalen naar de mogelijkheden van de afmeting van het tuinperceel. De juiste tuinsfeer komt tot stand door de juiste verhoudingen, materiaalkeuze en natuurlijk voldoende groen. Bij dit tuinontwerp is door de keuze van materialen een Ibizasfeer ontstaan vind ik, vandaar de naam Ibizatuin. Dit zie je bijvoorbeeld door het terras van Carpetstones Halfsteens Antraciet met het lichte zand ertussen. Boven de loungebank hangt een schaduwdoek, bevestigd aan drie robuuste kastanjehouten palen. Het hoekje met de hangmat is een heerlijke relaxplek geworden.

Tuinaanleg is maatwerk

Elke nieuwe tuin aanleggen is maatwerk, je komt namelijk tijdens de uitvoering soms onverwachte obstakels of voorwerpen tegen. Maar hier wordt dan altijd een oplossing voor gemaakt in overleg met de tuinbezitter. Deze Ibizatuin heeft veel hoogteverschillen die je zo op het eerste oog niet ziet.

Heel praktisch is de overdekte fietsenstalling aan het begin van het tuinpad. Hier staan ook de afvalcontainers in. De fietsoverkapping heeft een vegetatiedak en klimop aan de zijkant. Hierdoor kijk je er vanuit huis heel mooi groen op. Wat verder opvalt is de leuke afscheiding van de zijtuin en achtertuin door middel van palen en Engels hekwerk.

Tja, op deze tuinfoto’s zien we maar weer dat een tuin niet heel groot hoeft te zijn om toch praktisch en gezellig te zijn. De soms kleine details geven al heel veel sfeer en natuurlijk de juiste beplanting op de juiste plek. Kijk voor foto’s van beplanting eens op onze Pinterest pagina, klik hier. Of voor beplanting met uitleg op de plantenencyclopedie van de Tuinen van Appeltern, klik hier. Voor voorbeelden van een andere kleine tuin, klik hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op