Kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin:

Een natuurlijke kindvriendelijke tuin kan ook prima bij een nieuwbouwhuis zoals u op de foto’s kunt zien. Vanuit het huis komen de bewoners op het terras met aansluitend een ruim speelgazon voor de kinderen. In de linkerhoek van de tuin is speelruimte voor de kinderen in het tuinontwerp opgenomen. De kastanjehouten palen versterken het natuurlijke effect. Aan de haken kunnen wisselend verschillende speelattributen worden gehangen. U ziet nu een grote schommel en een hangmat met daaronder boomschors. Heel leuk is ook de houtenbank met de boom erin, die op maat is gemaakt. De kinderen spelen en zitten veel op deze bank.

Moestuin:

Kinderen van de lagere schoolleeftijd kunnen erg genieten van zelf iets verbouwen, een moestuin geeft dan ook veel plezier. Laat de kinderen beginnen met makkelijke plantjes met snel resultaat zoals aardbeien, bieslook, wortels enzovoort. In deze tuin is de moestuin in een iets verhoogde bak gerealiseerd. Om tuinideeën en inspiratie op te doen voor een kindvriendelijke tuin of moestuin is het heel leuk om samen met de kinderen een uitje te plannen naar “De tuinen van Appeltern”. Hier kunt u 200 honderd voorbeeldtuinen bekijken, er staan tuinmeubels, speeltoestellen, tuinhuisjes. Er zijn zowel natuurlijke tuinen als strakke moderne tuinen om te bekijken. U mag er foto’s maken van wat u en de kinderen leuk vinden. Zo kunt u met uw eigen gezin bekijken wat leuk kan zijn voor uw eigen tuin. Om de openingstijden te bekijken van “De tuinen van Appeltern” klik hier.

Werken als hovenier:

Uw kinderen zijn misschien nu nog klein, maar buiten spelen is voor elk kind belangrijk. Als uw kind ouder wordt merkt u al snel of het interesse heeft voor de tuin. Deze interesse in de tuin kan bepalend zijn voor zijn ontwikkeling en beroepskeuze. Soms is tuinieren gewoon een hobby, maar soms is het een doel gerichte keuze voor de toekomst. Gaat uw zoon of dochter naar een mbo met een groene richting, doet hij/zij de hoveniersopleiding, heel leuk. Wil hij/zij meer weten over het hoveniers vak of opzoek naar een werkplek? Kijk op onze vacature pagina, klik hier.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op