Duurzaamheid

Duurzaam tuinontwerp

Duurzaam tuingeluk begint bij een goed tuinontwerp. Dat is:

  • Een goede verhouding tussen groen en verharding
  • Variatie in hoog en laag
  • Rust en privacy
  • Niet meer tuinonderhoud dan u wilt

Duurzaam betekent ook: voor de lange duur. Onze missie is dat u jaren kunt genieten van uw tuin. Daarom gebruiken we hoogwaardige, tijdloze materialen, zoals gebakken klinkers. Die worden door de jaren heen alleen maar mooier en kunt u altijd hergebruiken. Ook adviseren we welke planten in de beschikbare ruimte, de bodemsoort en de hoeveelheid zonlicht in uw tuin jaren vooruit kunnen. Deze vakkennis leidt tot een tuin waarmee u jaren vooruit kunt.

Natuurlijk kunt u zelf ook uw duurzame stem laten gelden in de ontwerpfase. U biedt tuinvogels een broed- en schuilplaats als u kiest voor een groene erfafscheiding. Kiest u voor een bloeiende sedummat op uw tuinhuis, dan geeft u vlinders en bijen alle reden om uw tuin te bezoeken. Klik hier voor een voorbeeld.

Duurzaam tuinonderhoud

U geniet meer en langer van uw planten, bomen en gazon als uw tuin op het juiste moment het juiste onderhoud krijgt.

Wij geven u onderhoudsadviezen en voeren het onderhoud, als u dat wilt, ook voor u uit. Vanzelfsprekend doen we dat op een milieuvriendelijke manier. Zo gebruiken we biologische meststoffen en energiezuinige machines met een minimale luchtverontreiniging. Als bedrijf volgen wij natuurlijk ook de actualiteit. We gebruiken bijvoorbeeld geen chemische onkruidmiddelen zoals Round-up maar verwijderen onkruid met een brander of borstelmachine.

Onderhoud duurzaam 2          Onderhoud duurzaam 1

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen komt niet alleen terug in onze tuinontwerpen en onze onderhoudswerkzaamheden. We gaan nog een stapje verder! Op ons terrein aan de Sandersweg in Oosterbeek staat een oude orangerie. Deze werd vroeger gebruikt om exotische kuipplanten te laten overwinteren. Het schuine, glazen dak was expres volledig op het zuiden gericht om de planten in de winter zoveel mogelijk warmte en zonlicht te bieden. Tegenwoordig vinden we zo’n dakligging om dezelfde redenen ideaal voor zonnepanelen. Sinds februari 2016 is het dak van de orangerie voorzien van ZieZo Zonnepanelen. Hierdoor kunnen we de volledige energiebehoefte van ons bedrijf zelf opwekken. Een grote stap in een nog duurzamer bedrijfsproces!

Duurzaamheid overzicht zonnepanelen          Orangerie goot

Zonnepanelen op het dak van de orangerie.

Duurzame prairiebeplanting in lava.

Op de rotonde in Oosterbeek is in februari 2020 prairiebeplanting in lava aangeplant. Het klimaat in Nederland veranderd; we hebben meer warme, droge zomers en soms heftige regenbuien, dit had impact op de beplanting op de rotonde. Daarom is het tijd voor een duurzame oplossing. De bodem bestaat nu uit lavasplit, dit heeft een waterbergend vermogen en onkruid groeit hierop minder. In het lavasplit zijn prairieplanten in combinatie met siergrassen aangeplant. Een kleurrijke en fleurige combinatie als u over de Utrechtseweg komt aanrijden, gewoon genieten in uw auto. De vele bloeiende planten is ook een feestje voor bijen, vlinders en andere insecten.

Prairiebeplanting

 Duurzaam omgaan met water.

Bereid uw tuin voor op extremer weer, hevige buien en soms warme zomerweken. De tuin, alles wat groeit en bloeit, heeft water nodig. Vang regenwater zoveel mogelijk op in een regenwaterzuil of regenton. Er zijn tegenwoordig hele mooie waterzuilen waar wel 400 liter in kan. Het regenwater kunt u dan gebruiken om uw tuinplanten water te geven.

                   

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op