Tuinontwerp

Van tuinidee naar tuinontwerp

U heeft een tuinidee maar een goed tuinontwerp is de basis voor jarenlang tuinplezier. Zoals een goed huis niet gebouwd wordt zonder een bouwtekening, zo zijn ook voor het maken van een tuinontwerp de juiste afmetingen en randvoorwaarden van belang. Op die “droge” informatie laten wij onze creativiteit en vakkennis los en brengen wij uw nieuwe tuin tot leven.

Dat gaat als volgt in zijn werk: als u een aanvraag doet voor een tuinontwerp, maken wij met u een afspraak voor een gesprek. In dit gesprek bespreken wij uw wensen, de mogelijkheden en het te besteden budget. Met deze informatie gaan wij vervolgens voor u aan de slag. Klik hier voor meer voorbeelden.

Wist u dat u ook een tuinidee op kan doen door te kijken op onze Instragram pagina, klik dan hier

Tuinrenovatie:

We krijgen vaak de vraag is het nodig om bij een tuinrenovatie een tuinontwerp te laten maken? Het is moeilijk om daar zonder de tuin te hebben gezien een antwoord op te geven. De vraag is hoeveel wilt u gaan veranderen. Bij grote ingrijpende veranderingen is het eigenlijk wel noodzakelijk en aan te raden.

Kent u de vier basisvoorwaarden voor tuingeluk?

  1. Een goede verhouding tussen groen en verharding. Van nature willen wij onszelf omgeven met planten. Het liefst zitten wij er middenin. Toch wordt deze behoefte vaak vergeten bij het inrichten van de tuin. Aan de hand van de grootte van uw tuin geven wij u advies over de goede verhoudingen.
  2. Een combinatie van hoog en laag. Een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning, dieptewerking en sfeer. De helft van de beplanting zou dan ook hoger dan 90 cm. moeten zijn. Hoogte-elementen zorgen voor spanning, de zichtlijnen worden immers onderbroken.
  3. Rust en privacy, dan bent u op uw gemak. Een tuin is als een huis, een plekje waar u zich geborgen en veilig voelt. Door een juiste keuze van planten en materialen is dit te realiseren.
  4. Niet meer tuinwerk dan u zou willen. De tuin mag niet meer inspanning van u vragen dan u bereid bent om te geven. En u hoeft er helemaal geen groene vingers voor te hebben. Probeer uw tuin af te stemmen op uw eigen tijdsbestedingspatroon, hierbij moet u dus keuzes maken.

Van potlood tot computer:

Toen Joost Lensen begon met zijn hoveniersbedrijf werden er alleen tuinontwerpen gemaakt met potlood en liniaal. Door het tuinontwerp in te kleuren werd het voor de toekomstige tuinbezitter inzichtelijker hoe de tuin er uit zou komen te zien. Maar ontwikkelingen gaan verder en zo werd het mogelijk tuinontwerpen op de computer te maken, perfect. Het grote voordeel is dat u een duidelijker beeld van uw toekomstige tuin krijgt.

          

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op

Tuinontwerp projecten