Terug naar nieuws

Droogte en de tuin.

Langdurige droogte en uw tuin.

We hebben een lange periode van droogte in Nederland achter de rug. Rijd u over de snelweg dan ziet u een gele berm en bruine bomen, het lijkt wel herfst, maar het is begin augustus. Wij hebben in Nederland een prettig klimaat, maar gaat dit langzaam aan veranderen? Het roept in ieder geval veel vragen op, waar nog weinig antwoorden op zijn.

Wat heeft de langdurige droogte voor gevolgen voor uw tuin?

Deze vraag is natuurlijk erg afhankelijk van, of u uw tuin, water heeft geven of niet. Heeft u water gegeven dan zal alles er redelijk groen bij staan, misschien alleen hier en daar een bruine plek in het gazon. Maar heeft u geen water kunnen geven, dan is het een heel ander verhaal. De bladeren van de Rododendron hangen slap, de buxus is bruin geworden, het gras is geel. Al met al, de droogte heeft een aanslag gedaan op bomen, planten en het gazon. Hoe dit zich hersteld is nog even afwachten, we zullen geduld moeten hebben. Het is per plant en boom heel verschillend en mede afhankelijk, van waar de plant of boom staat in uw tuin. Soms loopt na een snoeibeurt de vaste plant toch opnieuw uit.

Enkele tips:

• Geduld, de tuin heeft tijd nodig om te herstellen.
• Geef regelmatig water, denk niet het heeft enkel dagen geleden geregend, de ondergrond is echt nog erg droog. Steek eens de schop in de grond en bekijk of het dieper in de grond ook vochtig is.
• Geef goed water, dus niet vijf minuten maar zet een uur de sproeier aan.
• Maai het gazon niet te kort. Bemesten is een risico in de maand augustus. De zon schijnt nog regelmatig en dan verbrand uw gazon.
• Vang regenwater op in een regenton, zodat u dit weer kunt gebruiken voor uw planten en bomen.
• Knip uitgebloeide bloemen uit uw eenjarige planten.
• Kijk in het najaar of er planten, struiken of bomen moeten worden vervangen.
• Blijf genieten van uw tuin!

 

Op de hoogte blijven?

Actueel nieuws

Tuinnieuws

Wilt u af en toe tuinnieuws van uw hovenier ontvangen?

Voorjaar, zomer, herfst, winter elk seizoen heeft zijn eigen tuinwensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief