Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

U woont in een leuk huis met een tuin. De tuin was eerst zo ingericht dat de kinderen er heerlijk in kunnen spelen. Maar de kinderen zijn inmiddels groot en de glijbaan en zandbak is niet meer nodig. Dus wordt het tijd voor een tuinrenovatie. Klikt u hier om een voorbeeldtuin te bekijken. Of u heeft een grote tuin en vind het altijd heerlijk om in de tuin te werken, maar doordat u ouder wordt of door ziekte kunt u het tuinwerk niet meer aan. U kunt de tuinwerkzaamheden dan uitbesteden of het is nu de tijd voor een tuinrenovatie.

Een tuin die bij u past.

U bent toe aan veranderingen, dus u gaat zich oriënteren en nadenken over welke tuin in deze levensfase bij u past. Bedenk hierbij hoeveel tijd u heeft voor het tuinonderhoud, wat wilt u zelf doen en wat wilt u uitbesteden. U wordt ouder en wilt uw tuin aanpassen, klik hier voor een voorbeeldtuin. U ziet in deze tuin een hellingbaan waar eerder een trap was. De bewoner kan hierdoor met de rollator naar het lager geleden deel van de tuin. Ook is er een armleuning bevestigd naast de hellingbaan. Soms zijn kleine aanpassingen zoals een armleuning al een prettige aanpassingen om valgevaar in de tuin te voorkomen.

Lensen hoveniers werkt volgens de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk.

Kent u de vier basisvoorwaarden voor tuingeluk?

  • Een goede verhouding tussen groen en verharding. Van nature willen wij onszelf omgeven met planten. Het liefst zitten wij er middenin. Toch wordt deze behoefte vaak vergeten bij het inrichten van de tuin. Aan de hand van de grootte van uw tuin geven wij u advies over de goede verhoudingen.
  • Een combinatie van hoog en laag. Een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning, dieptewerking en sfeer. De helft van de beplanting zou dan ook hoger dan 90 cm. moeten zijn. Hoogte-elementen zorgen voor spanning, de zichtlijnen worden immers onderbroken.
  • Rust en privacy, dan bent u op uw gemak. Een tuin is als een huis, een plekje waar u zich geborgen en veilig voelt. Door een juiste keuze van planten en materialen is dit te realiseren.
  • Niet meer tuinwerk dan u zou willen. De tuin mag niet meer inspanning van u vragen dan u bereid bent om te geven. En u hoeft er helemaal geen groene vingers voor te hebben. Probeer uw tuin af te stemmen op uw eigen tijdsbestedingspatroon, hierbij moet u dus keuzes maken.

U kunt meer lezen op de website tuingeluk, klik dan hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op