Klimplanten

Klimplanten in de tuin:

Een pergola in de tuin geeft diepte en sfeer, het onderbreekt de zichtlijnen. Het is mooi bij een pergola om er een klimplant tegen aan te laten groeien. Bepaalde klimplanten zorgen ook voor extra schaduw in de tuin. Welke klimplant kunt u dan het beste kiezen? En kiest u voor een langzaam of snelgroeiende klimmer? Vragen die voor u zelf vaak moeilijk zijn te beantwoorden maar waar de hovenier u in kan adviseren.

Ook tegen een schuurmuur, een tuinhuis of schutting is het mooi om klimplanten te planten, ze geven een sfeervolle groene uitstraling aan uw tuin. Het is wel belangrijk dat de klimplanten voldoende mogelijkheden hebben om zich te hechten. Je kunt hier extra ondersteuning voor aanbrengen d.m.v. een rekje, draden of een frame waar de ranken en stelen zich aan kunnen hechten.

Hoe groeien klimplanten?

Er zijn veel verschillen in groeiwijze en manier van hechten bij klimplanten zoals:

  • Door middel van hechtwortels, zoals de klimop en klimhortensia.
  • Door middel van haakvormige stekels, zoals rozen. (deze moet je wel aanbinden)
  • Door middel van stengelranken zoals de druif en passiebloem.
  • Door middel van bladstelen zoals de Clematis.
  • Door middel van bladranken zoals de Lathyrus.

Als u een klimplant tegen uw huis laat groeien zorg dan dat u regelmatig snoeit zodat uw raamkozijnen, deuren, dakgoten enz. niet worden overwoekerd.

Afbeeldingen:

Op de foto’s hieronder ziet u verschillende klimmers die vrucht dragen, zoals een Kiwi of Druif. En bloeiende klimplanten zoals de Wisteria of Clematis. Kijkt u voor tuininspiratie ook op Instagram, klik hier of Pinterest, klik hier. Ook kunt u veel tuinfoto’s bekijken bij projecten die door de hoveniers zijn gerealiseerd, klik hier.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op