Terug naar nieuws

Hortensia, Hydrangea

De hortensia (Hydrangea) al jaren een populaire tuinplant.

Er zijn vele soorten hortensia (Hydrangea) voor in de tuin. Maar de vier meest populaire zijn wel:
• Boerenhortensia (Hydrangea Macrophylla)
• Sneeuwbalhortensia (Hydrangea Arborescens Annabelle)
• Pluimhortensia (Hydrangea Paniculata Limelight)
• Klimhortensia (Hydrangea Periolaris)

Hydrangea’s zijn prachtige bloeiende struiken die een geweldige toevoeging kunnen zijn aan elke tuin. Hier zijn enkele tips voor de hortensia in de tuin:

  1. Zonlicht: Hortensia’s groeien het beste in halfschaduw tot schaduw. Als de plant te veel direct zonlicht krijgt, kan het blad verbranden en kan de plant uitdrogen.
  2. Bodem: Hydrangea’s gedijen goed in rijke, vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de plant te nat wordt. Als je bodem niet vochtig genoeg is, kun je overwegen om een druppelslang rond de plant te leggen om de bodem vochtig te houden.
  3. Water: Hydrangea’s hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme, droge periodes. Geef de plant water als de bovenste centimeter van de grond droog aanvoelt. Water geven aan de voet van de plant is het beste om te voorkomen dat het gebladerte nat wordt en ziekten ontstaan.
  4. Bemesting: Hortensia’s kunnen profiteren van regelmatige bemesting, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof die rijk is aan fosfor om de bloei te bevorderen.
  5. Snoeien: Hydrangea’s bloeien op oud hout, wat betekent dat de knoppen voor de bloemen zich op de stengels van vorig jaar bevinden. Als je moet snoeien, doe dit dan in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Snoei de oude, dode stengels en de dunne stengels die niet bloeien.

We hebben enkele voortuinen gerealiseerd met veel hortensia’s, klik hier om deze te bekijken. Ook op onze Pinterest pagina staan verschillende voorbeelden, klik hier. Wilt u informatie over het realiseren van een beplantingsplan, klik dan hier.

Op de hoogte blijven?

Actueel nieuws

Tuinnieuws

Wilt u af en toe tuinnieuws van uw hovenier ontvangen?

Voorjaar, zomer, herfst, winter elk seizoen heeft zijn eigen tuinwensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief