Terug naar nieuws

Kunstgras is veilig

Kunstgras in het nieuws:

‘Kunstgrasvelden zijn mogelijk gevaarlijk voor de gezondheid.’ Dat koppen de media op dit moment. Aanleiding is een uitzending van ZEMBLA, een journalistiek programma op de Nederlandse tv. Wetenschappers verklaren in dit programma dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat mogelijk gevaarlijk is voor de gezondheid.

De discussie die de wetenschappers aanzwengelen gaat niet zozeer over het kunstgras, maar over het rubbergranulaat dat op de kunstgras voetbalvelden ligt. De kritiek van de wetenschappers spitst zich toe op het feit dat het granulaat, dat gemaakt is van gerecyclede autobanden, vaak te hoge concentraties aan zink, olie en giftige stoffen zou bevatten.

Royal grass kunstgras is veilig:

Lensen hoveniers werkt met Royal Grass kunstgras, dit is gegarandeerd veilig omdat het niet wordt ingestrooid met rubbergranulaat. Dus geen reden om u zorgen te maken.

kunstgras

Kunstgras in de tuin is een goede oplossing als u een tuin heeft met veel schaduw. Ook onder het speeltoestel van uw kinderen is het de perfecte oplossing.

Op de hoogte blijven?

Actueel nieuws

Tuinnieuws

Wilt u af en toe tuinnieuws van uw hovenier ontvangen?

Voorjaar, zomer, herfst, winter elk seizoen heeft zijn eigen tuinwensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief