Terug naar nieuws

Rhododendron populair in tuinen.

Rhododendron blijft populair.

De Rhododendron, onder ditzelfde geslacht valt ook de Azalea, blijft een populaire struik in tuinen. We zien ze ook veel in parken en op landgoederen. Het is mooi om meerdere Rhodo’s bij elkaar te planten. De Rhododendron houdt van een iets zure grond, het is daarom goed om tuinturf bij de aanplant aan te brengen. Plant de struik niet te diep, de wortels hebben namelijk wat lucht nodig. Als u Rhododendrons plant in uw tuin heeft u er jarenlang plezier van.

Bij nieuwe aanplant moet u wel regelmatig de Rhodo’s een slok water geven. In de afgelopen twee jaar zagen we dat in tuinen en parken de Rhododendron het erg moeilijk had als het heel warm is en te lang droog. Water geven is dus bij langdurige droogte echt noodzakelijk!

Uitbundige bloei

De Rhododendron en Azalea bloeit uitbundig eind april/begin mei, dit is een prachtig gezicht. De Azalea heeft ook een wat zoete geur. Haal na de bloei, de uitgebloeide bloemen weg zodat er een nieuwe scheut kan ontstaan. Bekijk ook eens de foto’s op Pinterest, klik hier.

Op de hoogte blijven?

Actueel nieuws

Tuinnieuws

Wilt u af en toe tuinnieuws van uw hovenier ontvangen?

Voorjaar, zomer, herfst, winter elk seizoen heeft zijn eigen tuinwensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief