Terug naar nieuws

Tuinonderhoud in de winter

Winteronderhoud:

Voor de feestdagen maken we het in en om het huis allemaal gezellig en netjes. En dan is het ineens alweer januari, het is vroeg donker. Maar elke dag wordt het gelukkig al iets langer licht. Je kijkt van binnen naar buiten op de tuin en gaat mijmeren, “wat moet er nog gebeuren in mijn tuin en wat kan nu?”

Zolang het niet vriest kan er heel veel, denk onder andere aan:

• Wintersnoei van bomen en struiken. Doordat er geen blad meer aan de boom of struik zit kun je beter de vorm zien en goed zien welke takken eraf kunnen. Let wel op bepaalde bomen kunnen gaan bloeden (verliezen sap) dus die niet in januari en februari snoeien. De hovenier weet welke dat zijn.
• In de winter kunnen bladverliezen heesters en bomen worden geplant. Vroege aanplant heeft het voordeel dat de heesters en bomen rustig wennen aan de oplopende temperaturen. Hierdoor zijn ze sterker in het voorjaar en de zomer.
• Onkruid verwijderen uit de tuin, tenminste als dat nog niet is gebeurd. Het voordeel van de winter is dat er geen nieuw onkruid op komt.
• Schoonmaken van de bestrating en vlonder kunt u het beste in februari regelen dan is het klaar voor het voorjaar en het voorkomt uit glijden als u weer meer naar buiten gaat.

Meer informatie over eenmalig onderhoud:

Wilt u het winteronderhoud door de hovenier laten uitvoeren, kijk dan ook even op de pagina onderhoud voor meer informatie. Klik hier.

Op de hoogte blijven?

Actueel nieuws

Tuinnieuws

Wilt u af en toe tuinnieuws van uw hovenier ontvangen?

Voorjaar, zomer, herfst, winter elk seizoen heeft zijn eigen tuinwensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief