Terug naar Vijvertuinen

Achtertuin met strakke vijver

Strakke vijver in achtertuin Arnhem:

U ziet een moderne achtertuin met een strakke vijver, met gemetselde vijverrand. In de strakke vijver zitten zuurstofplanten en een waterlelie. Het terras is aangelegd met de Belgium Bumpy Black tegel. Deze tegel geeft een mooi strak eindresultaat. Voor de beplanting is gebruik gemaakt van taxus die strak in blokken zijn gesnoeid. Een leuk detail zijn de aangeplante Pyrus Pendula, de grijze bladeren aan de neerhangende takken komen mooi tot hun recht en geven veel sfeer aan de achtertuin. de Pyrus Pendula bloeit in april-mei.

Om een andere moderne tuin te bekijken op deze website, klik hier.

Tuinplannen maken:

Tuinplannen maken is leuk en gezellig om te doen. Maar hoe richt je nu een tuin goed in. Dat is net als met het inrichten van een woning soms best lastig. Je hebt te maken met de bespreekbare ruimte, buren, zon, schaduw, hoogteverschil, budget, tijd en zo kunnen we nog heel wat opnoemen. Realiseer je dat het maken van een nieuwe tuin, tijd, geduld en kennis kost. Planten en bomen hebben namelijk tijd nodig om zich mooi en goed te ontwikkelen. Weet dat te weinig groen in de tuin niet gelukkig maakt. Een goede voorbereiding en orienteren is dus heel belangrijk. Kijk een op Pinterest, klik hier. Kijk een op Instagram, klik hier.

Tuinonderhoud vijvertuin:

Een vijver vraagt niet heel veel onderhoud, in het voorjaar komt de groei van de waterplanten weer op gang. De planten gaan jonge scheuten vormen. Als in de vijver nog veel zuurstofplanten van vorig jaar aanwezig zijn, kunnen deze het beste teruggesnoeid worden tot circa 1/3 van de totale lengte.  In de zomer kan het soms nodig zijn om de vijver bij te vullen omdat er bij warm weer, veel water verdampt.  In de herfst en winter gaat het er vooral om de vijver leefbaar te houden. Afgestorven plantendelen en ingewaaid blad moet u verwijderen voordat ze de hele winter op de bodem van de vijver liggen.

Tuinaanleg in Arnhem

Al vanaf het eerste moment dat ik Joost Lensen ontmoette, dacht ik "dat zit wel goed", rustig, bereid mee te denken en professioneel. Toen de offerte ook nog eens heel snel kwam, was de opdracht zo gegeven. De medewerkers van Lensen hoveniers zijn bereid hard te werken, mee te denken in een oplossing, professioneel en heel erg vakbekwaam. Het is prettig om hen om het huis te hebben. Niets dan lof voor bedrijf en medewerkers!

Lilian, Arnhem

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op