Terug naar Grote tuinen

Rhododendron wolken bij entree

Rhododendron wolken bij entree oprit

Rhododendrons zijn prachtige, groenblijvende heesters die een aantrekkelijk aanzicht bieden bij de entree van een oprit, tuin of erf. Door de specifieke groei en snoei van Rhododendrons krijgt het geheel een vorm van een “wolk” . De groenblijvende heesters passen prachtig bij het mooie Cortenstalen hekwerk van deze oprit. De Rhododendron wolken zijn een echte meerwaarde voor het aangezicht van deze entree.

Hier zijn enkele tips voor het planten en onderhouden van Rhododendrons:

  • Rhododendrons doen het goed op een plek met halfschaduw. Ze houden van een beschutte locatie, vooral beschermd tegen harde wind.
  • Zorg voor een goed doorlatende, humusrijke en zure bodem.
  • Plant de Rhododendron in een plantgat dat twee keer zo breed en even diep is als de kluit. Meng compost of turf door de aarde om de zuurgraad en drainage te verbeteren.
  • Houd de grond vochtig, vooral in het eerste groeijaar. Rhododendrons hebben een ondiep wortelstelsel en verdragen moeilijk droogte.
  • De beste tijd om Rhododendrons te snoeien is direct na de bloei, meestal in mei of juni, en vóór de langste dag van het jaar (21 juni). Hierdoor krijgen de planten voldoende tijd om nieuwe bloemknoppen te vormen voor het volgende jaar.
  • De Rhododendrons bloeien in april en mei.

Rhododendrons zijn het hele jaar door mooi en geven een groen en aantrekkelijk accent aan de entree van deze oprit. Wilt u informatie over tuinonderhoud, klik dan hier. Op onze Pinterst pagina zijn meer foto’s van verschillende Rhododendrons te vinden, klik hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op