Terug naar Vijvertuinen

Moderne vijvertuin in Gelderland

Moderne vijvertuin in Gelderland.

Vijvertuinen zijn er vele, maar welke vijvertuin past bij uw wensen? Bij dit huis gelegen in Gelderland is een vijvertuin aangelegd met moderne elementen. De wens van de bewoners was een strakke vijver. De rechte vijver heeft een vijverrand van Siam Bleustone. In de vijver zitten zuurstofplanten en een waterlelie. Leuk detail zijn de zilverkleurige bollen die in het water drijven. Er zijn verschillende kunstobjecten in de tuin geplaatst.

Tegels en verlichting.

Het terras is aangelegd met hardstenen tegels in de kleur Siam Blue, de kleur die weer terug komt in de vijverrand. Naar het huis toe loopt een klinkerpad en rondom de vijver is grind gerealiseerd. In de gehele tuin is Inlite verlichting verwerkt, Inlite verlichting geeft veel sfeer. U kunt een bepaalde boom er mee aanlichten of uw kunstwerk in de tuin. De moderne vijvertuin past goed bij het huis, heeft een groot gazon en een groene erfafscheiding. Aan één kant van de tuin is erop de erfafscheiding een grijze muur gerealiseerd met ervoor bomen.

Tuinaanleg vijvertuin.

Een vijver aanleggen is een hele klus, de vakbekwame hovenier heeft hier veel ervaring mee. Wilt u een vijvertuin laten aanleggen leest u dan ook de pagina tuinaanleg. Bedenk van te voren goed of uw voorkeur uit gaat naar een strakke moderne vijver of een natuurlijke vijver. Wilt u eerst nog meer inspiratie op doen dan kunt u een bezoek brengen aan: De Tuinen van Appeltern. Hier ziet u meer dan 200 voorbeeldtuinen, een leuk dagje uit.

Kent u de vier basisvoorwaarden voor tuingeluk?

  • Een goede verhouding tussen groen en verharding. Van nature willen wij onszelf omgeven met planten. Het liefst zitten wij er middenin. Toch wordt deze behoefte vaak vergeten bij het inrichten van de tuin. Aan de hand van de grootte van uw tuin geven wij u advies over de goede verhoudingen.
  • Een combinatie van hoog en laag. Een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning, dieptewerking en sfeer. De helft van de beplanting zou dan ook hoger dan 90 cm. moeten zijn. Hoogte-elementen zorgen voor spanning, de zichtlijnen worden immers onderbroken.
  • Rust en privacy, dan bent u op uw gemak. Een tuin is als een huis, een plekje waar u zich geborgen en veilig voelt. Door een juiste keuze van planten en materialen is dit te realiseren.
  • Niet meer tuinwerk dan u zou willen. De tuin mag niet meer inspanning van u vragen dan u bereid bent om te geven. En u hoeft er helemaal geen groene vingers voor te hebben. Probeer uw tuin af te stemmen op uw eigen tijdsbestedingspatroon, hierbij moet u dus keuzes maken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp, de tuinaanleg of het tuinonderhoud van uw tuin? De mensen van Lensen geven uw graag antwoord op uw tuinvragen. Maak een afspraak.

026 33 33 134

info@lensenhoveniers.nl

Neem contact op